„ДОПУСТИМО ЛИ Е?“

„ДОПУСТИМО ЛИ Е?“ е моноспектакъл на английски, преведен и адаптиран от разкази на великия български хуморист Чудомир. 

Is it feasible?

Balkan American Center
1451 E. Big Beaver, Troy 48083
Tickets at the door: $25
Seniors $20, Children under 18 are free

586-215-6553
Veleslav Natchev
info@bulgariansinDetroit.com

„ДОПУСТИМО ЛИ Е?“ е моноспектакъл, преведен и адаптиран от разкази на великия български хуморист Чудомир.

Превод и адаптация на английски: Златомир Молдовански
Режисьор: Бернард Балбот
С участието на: Златомир Молдовански

1965 е…, времето на социализма. Група селяни най-после са одобрени за жителство в София и чакат Петър Петровков, който ще ги приветства в техния нов, аристократичен живот, за който дълги години са се борили и жадували. Но, мечтите и реалността често някак си се разминават…

Чудомировите истории съдържат тези типично български отличителни черти и нрави, които често ни разобличзават и ядосват, но най-вече ни помагат гордо да се смеем на себе си. „Допустимо ли е?“ се играе от 2014-та година пред пълни салони във Флорида, Колорадо, Илинойс, Ню Йорк, Минесота, Онтарио и Охайо. Официална селекция на United Solo Festival, NYC 2014 и Springworks Arts Festival, Stratford, ON 2018.

За актьора: Златомир Молдовански е американски актьор и режисьор от български произход, започнал творческия си път като дете на сцената на пловдивския театър. Завършил е Бирмингамската консерватория по класически театър, с магистратура по актьорско майсторство и драматургия в Консерватория „Асоло“ и бакалаварска степен по драматичен театър в Консерваторията в Синсинати. Член на актьорските съюзи на САЩ и Канада. Играл е в Стратфорд Фестивъл, Театър „Лукинглас“, Театър „Крийд“, Театър „Асоло“, Театър „Профайлс“, „Дрилинг Къмпани“, „Ню Стейдж Колектив“, както и в американския сериал „Madam Secretary“ и канадския филм „Ромео и Жулиета“. Режисьорският му дебют е в чикагския театър Trap Door Theatre с българската пиеса „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов („Аскеер“ 2016 за най-добър нов текст).

Leave a Reply