По червения килим

Идва момент да се замислим каква беше година, която изпратихме. Дано за повечето от нас 2018-та да остане само с хубави спомени и успешно приключени изпитания, с които ни е срещнала съдбата. Нека запомним изминалата година с добро и да очакваме новата 2019 г. с надежда за повече щастие и късмет. 

За съжаление семейство Хърлеви се раздели не само със старата година, но и с любящия си съпруг, баща и дядо. В последният мрачен, сив и дъждовен ден на 2018 г. голяма част от нашата детройската общност изпрати в последния му път един достоен и обичащ семейството си човек – Мехмед Хърлев. Божия милост беше, че не е болен лежал и не е на ръцете на близките си тежал. И нека, ако е възможно това да е малка утеха за тях. Той потегли към мястото, където времето няма бряг. Пожелавам на близките му да намерят сили да продължат напред с вярата, че някой ден всички се видим отново и ще се съберем в един по-добър свят. И нека с опимизъм вярват, че зад всеки облак грее слънчева светлина. 
С настъпването на новата година едно прекрасно слънчице изгря в семейството на Вероника и Тиаго. Роди им се мечтаният син Николас Лефтеров. Вярвам, че амбициозните и любящи родители ще му изградят един спокоен и щастлив живот, изпълнен с нежност и обич. Пожелавам на Николас да има онзи ярък пламък в очите и живота му да е едно прекрасно приключение с реализирани мечти, надежди и планове за успех.
Успехът е прогресивна реализация на достоен идеал. Ако човек се стреми към определена цел и знае къде отива, този човек е успял. Вместо само да наблюдаваме трябва да се научим и да създаваме. 
Живеем в златна епоха – време, за което хората са чакали, мечтали и работили в продължение на хиляди години. Но след като е тук го приемаме наготово. Ние трябва да сме особено щастливи, тъй като живеем в най-богатата епоха, съществувала някога в историята на човечеството. Във време на изобилни възможности за всеки и би било чудесно, ако успеем да съхраним и завещаем на бъдещите поколения това съвършенство, което човешкия мозък и труд е изградил.            

Емилия Димитрова

Leave a Reply