За контакти
е-мейл: info@BulgariansinDetroit.com
тел: (586) 219 - 8710
Велеслав Начев
www.BulgariansinDetroit.com на 3 години!

Скъпи приятели, имаме огромното удоволствие да ви съобщим, че интернет-страницата Българите в Детройт навърши 3 години!
За официален рожден ден на любимия ви сайт считаме 1-ви май. На този ден преди 3 години се появи първият вариант на BulgariansinDetroit.com, който с времето се промени многократно докато достигне сегашния си облик. Днес все повече хора от Метро Детройт следят нашите издания и се информират редовно от тях. Увеличава се и броят на регистрираните получатели на електронния вестник, както и писмата им до нас.

24 май

24 май 2008. Тържество за празника и 2-рата годишнина на сайта
С удоволствие ще посочим имената на тези, които допринасят за списването на интернет-страницата. Деян Кожухаров - с полезните си материали за всякакъв вид застраховки. Съвсем самостоятелно и съзнателно, това младо момче ежемесечно превежда многобройни статии и предлага полезни застрахователни съвети. Благодарим на Анелия Петрова – журналист и редактор, Илияна Георгиева – полезни статии и реклама, д-р Невена Михайлова (председател на Мати Болгария-Детройт) – рекламодател, Весела Вълчева – консултант по дизайна на сайта, Димитрина Колева - редактор, Емилия и Митко Димитрови, Станислава Малинова – фотограф, полезна информация от Галя Аврамов, Георги Попов и Севда Струмова – рекламодатели, рекламодателите магазин Киев-София и магазин Kubisch Sausage (предлага български кебапчета), Николай Белинов-безплатен форум, Севи Харлева, Драга и Коста Димевски, кореспонденти от България – Ани Кръстева (Търговище), Елена Стайкова (Павел Баня), Стоян Стоянов (Ямбол), Димитринка Ненова (Варна), Атанаска Бонева, Даниела и Пламен Ковачеви, Виолета Йорданова, Бистра Макнев, Даниела Дончева – за прекрасните стихотворения, Диана Чолакова, Люба Иванова, Нели Асенова, Ангелина и Боил Пашмакови, Гинка Ортега, Иван Сарафов – реклама, Валя и Емо Камберови, Мариана Жулиет, виртуалното училище «По жицата». Благодарим и на родителите на всички новородени бебета, които ни изпратиха информация и интересни снимки. И ако сме пропуснали някой, молим за извинение. Едно е важно: без помощ и подкрепа този сайт и вестник не биха съществували. Искаме да информираме нашите читатели, че работим непрекъснато върху пропуските и техническите трудности, които се опитваме да намалим.  
Днес бихме си пожелали здраве и сили, за да продължим това, което правим, както и рационални предложения, разумна критика и много, много съмишленици.              
Даниела и Велеслав Начеви 

Честит Рожден Ден на сайта - 1 Май, 2007

Колко бързо растат децата, и чуждите и своите! Като че ли беше вчера, когато повтарях непрекъснато на съпруга си Велеслав (Вили) “Какво стана с уеб сайта. Обеща, а нищо не правиш!” Трябва да му е писнало в един момент, защото Вили наистина прие задачата присърце и прекарваше много нощи над компютъра. Не че това ми харсваше, но нали беше в името на общественото дело. Дойде време за регистрация и избор на име. Без да се колебая, името бе избрано да бъде Българите в Детройт (Bulgarians in Detroit ), и така станах кръстница. 

Първоначалният вариант с използване на готови страници много скоро се оказа неудобен. След заплащане на по-висока месечна такса вече имахме възможност да правим повече неща, бързината се увеличи, появиха се снимки от български тържества. Идеята срещна подкрепа, но не и помагачи. Диана Чолакова бе една от първите, които започна да пише за сайта, а по-късно и за електронния вестник. Намерихме и подкрепата на Димитринка Ненова, учителка от България.

И така, не зависимо колко бяхме уморени от служебната работа , след като приспим двегодишният си син (което въобще не е лесно, както мнозина знаят), сядахме заедно на компютъра и публикувахме всяка информация, която сме научили, пишехме писма, дискутирахме. Само свекървата не можа да разбере защо го правим. (след 30 години начална учителка не искаше и да чува за обществена работа). Ако случайно заспях преди мъжа си, на следващия ден откривах статии, пълни с правописни грешки, но написани с автентичния “ала Вили” стил (виж например Съвети след препиване).

Появиха се и първите рекламодатели: фирма “Биляна” с лъчезарната Илияна, Севда Струмова, която въпреки застоя на пазара за къщи, рекламира при нас. Последва и включване на Георги Попов, от същия бранш. D. J. Еммо не се забави и дори излезе с предложение за класация на най-добра българска песен за месеца. Рекламирането е все още на символичната цена от $5 на месец.

Появи се нуждата от вестник, чрез които новините да достигат бързо до много хора чрез електронната поща (е-мейл). Вили и аз бяхме поканени на събрание на Мати Болгария, където се реши техният вестник да се прекрати и да се използва електронното издание. Организацията предостави парична помощ и скенер. Така започна нашето сътрудничество с Мати Болгария. Анелия Петрова започна да пише статии за уеб сайта. Николай Белинов от Canton създаде форум, където може да споделите вашите интереси. На страниците на уеб сайта може да поздравите свои близки за наближаващ празник, да научим какво ви вълнува, малки обяви.   

Детски партита, традиционния пикник, концертите, новоодишни тържества – всичко намери отразяване на страниците на уеб сайта или вестника. Получателите се вече увеличат с всеки ден. Ако познавате хора, моля да им кажете за уеб сайта и за електронния вестник.  

На рожденния ден на сайта бих си пожела повече участие от всички българи. Нека чуем как добре се справявате на работа или какви проблеми имате, колко умни са децата ни, как добре се веселим. Очакваме вашите пожелания на е-мейл адрес info@bulgariansindetroit.com.

Даниела Начева

1 Май, 2007

 

Сайтът на българите в Детройт има за цел да улесни обмяната на бизнес идеи, информация, културни събития и обяви между българите, живеещи както в Метро Детройт, така и други райони на Мичиган. Разбира се това може да стане само с участието на всички вас. Вашите мнения, статии и обяви са добре дошли.
Дизайнът е временен и ще се подобрява. Ако идеята намери вашата подкрепа, сайтът ще се разраства и ще предлага повече услуги.

Повечето форуми на сайта са безплатни и наште читатели са добре дошли да публикуват малки безплатни обяви. Моля ви не злоупотрябявайте.

За сега плануваме:
1. Е-news letter - веднъж месечно. За всички регистрирани потребители. Можем да публикуваме и вестника на Мати България ако получим тяхното съгласие.
2. Фото албум от важни събития
3. Телефонен указател - лист с имейл адресите и имената на българите в Детройт, които се регистрират по желание.
4. Телефоните и адресите на българските бизнеси в района

Изпращайте вашите идеи за рубрики, статии и обяви на имейл адрес:
info@bulgariansindetroit.com.

06-06-2006 Велеслав Начев

Сърдечно благодарим на всички наши рекламодатели, спонсори и всеотдайни помощници. Без вашата помощ и съдействие идеята за сайта и вестника на Българите в Детройт няма да успее.

 

 
Мнения

Вестникът
на Българите в Детройт
Архив от 2006 до днес

Последен брой
Абонамент
за да да знаете какво се случва в Детройт

БИЛЯНА (248) 939 0401

Резервации за самолетни билети, ваканционни пакети, хотел, наемане на кола.
Преводи и легализация на документи ....още